Hugen blogg

Høyrt så mykje om blogg, – vil prøve!

Nawal El Saadawi

 saadawi

Stundom kjem ”verda der ute” heilt nær. Måndag kunne ein møte og høyre Nawal El Saadawi i Aasentunet. Det var fullt hus i Salen med mange unge til stades. Applausen var sterk og langvarig.

 Ho er  frå Egypt og er forfattar og kvinnesaksforkjempar. Ho hadde ei kort mellomlanding i Hovdebygda før ho reiste vidare til Molde der ho i år er festivaldiktar under Bjørnsonfestivalen. Ho er no 78 år, men snakk om om kvikk dame! Utdrag frå omtalen på heimesida til Bjørnsonfestivalen:

”El Saadawi har i mange tiår vært den sterkeste kvinnestemmen i den arabiske verden. Som lege på den egyptiske landsbygda var hun vitne til prostitusjon, æresdrap, tvangsekteskap, vold og kjønnslemlestelse. El Saadawi besluttet å gi en stemme til lidelsene, og har publisert mer enn førti bøker som i all hovedsak omhandler arabiske kvinner, deres sosiale og juridiske status. Flere av publikasjonene hennes er forbudt i Egypt. Funda-mentalistene utstedte en fatwa mot henne etter utgivelsen av romanen Imamens Fall i 1988. I 2007 reiste muslimske rettslærde en sak mot henne pga skuespillet God resigns at the summit meeting. El Saadawi dro i eksil i påvente av dom i saken. 13. mai 2008 vant hun saken.”

Omtale: http://www.aasentunet.no/default.asp?menu=16&id=10257

Advertisements

august 25, 2009 - Posted by | Uncategorized

2 kommentarar »

  1. En meget modig kvinne.

    Kommentar av Sexy Sadie | september 12, 2009 | Svar

  2. Ja, det gjorde inntrykk å høyre og sjå henne. Boka FIRDAWS kom på huset her for nokre tiår sidan. Det kunne vere tid får å lese boka på nytt.

    http://www.kvinnefronten.no/Ressurser/Hefter_og_publikasjoner/3010/298

    Kommentar av hugen | september 14, 2009 | Svar


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: